בקר קייג’ון בלאפה עם ירקות

לאפה מגולגלת עם בשר וירקות, מנה קלילה וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בקר קייג’ון בלאפה עם ירקות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 1 מנה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם אווזית "אדום אדום"
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט תבלין קייג’ון (או תבלין גריל)
  • 1 לאפה (או טורטיה)
  • ½ אבוקדו בשל קלוף (בעונה)
  • לסלט:
  • עגבניה בשלה חתוכה לקוביות
  • 1-½ פלפל חריף טרי
  • ¼ בצל אדום פרוס דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מיץ מ - ½ לימון טרי
  • 30 גרם עלי בייבי גרינס

אופן הכנה:

1. מערבבים את הבצל, העגבניה והפלפל החריף בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון.
2. מורחים בשמן את הבשר ומתבלים בקייג’ון.
3. מכינים את הבשר לפי דרגת ההכנה הרצויה: לדרגת צליה רייר – צולים את הנתח בשלמותו על מחבת גריל חמה מאוד, 2 דקות מכל צד ומשהים למנוחה למשך 4 דקות. פורסים לפרוסות דקות.
לדרגת צליה מדיום ומעלה – פורסים את הנתח ל - 5 פרוסות, משטחים מעט
בעזרת היד, מתבלים וצולים על מחבת גריל חמה מאוד כחצי דקה מכל צד עד להשחמה.
4. להכנת הלאפה: פורשים את הלאפה על משטח העבודה, מניחים במרכזה את האבוקדו ומועכים מעט בעזרת מזלג.
מוסיפים את הסלט והבשר ולסיום מפזרים את עלי הבייבי. מגלגלים ללאפה סגורה ומגישים (ניתן לחמם לרגע את הלאפה לאחר מילויה על גריל או מחבת גריל)
דרג: