בקלאוות סלמון עם פירה תמרים וצ'ילי אדום , צ'ימיצ'ורי אגוזים

איזו חגיגה! מנת דג סלמון חגיגית ופריכה שתקצור מחמאות מכל האורחים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף ניב כהן "תנובה שף" \

צילום: שרית גופן \

עיצוב: אינה גוטמן

דרג:
בקלאוות סלמון עם פירה תמרים וצ'ילי אדום , צ'ימיצ'ורי אגוזים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן עבודה: 50 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • סלמון חתוך לרצועות בגודל של 1.5ס"מ/1.5 ס"מ באורך של 4 ס"מ (כ100 גרם לרצועה)
  • 100 גרם מחית תמרים
  • קורט שאטה גרוס
  • מלח פלפל
  • 4 עלי פילו
  • 40מל' שמן זית
  • צימיצורי אגוזים:
  • 30 גרם פקאן מסוכר קצוץ
  • 30 גרם ברס
  • 30 גרם קאשיו קלוי קצוץ
  • 30 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים
  • 100 גרם שמן זית
  • שן שום כתוש
  • חבילה של עירית קצוצה
  • 30 מל' חומץ תפוחים
  • מלח פלפל
  • קורט שאטה גרוס

אופן הכנה:

פירה תמרים:
מערבבים את התמרים עם צילי מלח פלפל
עם הפירה סמיך מידי ניתן להוסיף מאט מים
בקלאווה:
פורסים את דף הפילו על השיש
מורחים אותו בשמן זית ומקפלים ואורך ולרוחב
מורחים כף של פירה תמרים בקידמת הדף
על הפירה מניחים את הסלמון ומגלגלים
חותכים את עודפי הבצק בצדדים
מורחים שמן מעל הבצק
צימיצורי אגוזים:
מערבבים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי
הרכבת המנה:

אופים את הבקלוואה בתנור 180 מעלות למשך כ 7 דקות
מוזגים כף צימיצורי בצלחת ומעל את הבקלאווה

טיפ השף:
קריסיפיות הבצק לצד הנימוחות של הסלמון והתמרים יוצרים חווית מרקמים וטעמים.

דרג: