בצק פילו ממולא קרם גבינה וריבת הדרים

בצק פילו ממולא קרם גבינה וריבת הדרים, מילוי טעים ומפתיע, מתאים לחג שבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בצק פילו ממולא קרם גבינה וריבת הדרים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 60 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 דפי פילו
  • 200 גרם חמאת תנובה מומסת
  • למלית:
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 גליל גבינת פרומעז
  • 250 גרם (1/3 גביע) גבינה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • להגשה:
  • ריבת תפוזים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מברישים דף פילו בחמאה מומסת. מניחים עליו עוד דף, מברישים בחמאה ומחלקים ל-12 מלבנים. חוזרים על הפעולה עוד 4 פעמים, עד לגמר הפילו.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים או תבניות אישיות חד-פעמיות.
3. לצורך הכנת יתר הקלתיות.
4. אופים 12-10 דקות או עד שמזהיב, מוציאים ומקררים מעט. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה.
5. מכינים את המלית: מקציפים שמנת עם פודינג לקרם סמיך.
6. מערבבים את הגבינות עם סוכר וניל ומקפלים לתוך הקרם. מעבירים לשקית זילוף.
7. מרכיבים את המנה: ממלאים את הקלתיות בקרם גבינה, מוסיפים ריבת תפוזים ומגישים.
 

דרג: