בצק פילו ממולא גבינות וכרישה

בורקס פילו עשיר בגבינות וכרישה

מאת: טל מנחם

דרג:
בצק פילו ממולא גבינות וכרישה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • חצי כוס שמן זית
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 8 עלי פילו
  • למלית
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 כרישות פרוסות דק(החלק הלבן בלבד)
  • 200 גרם גבינה בולגרית "תנובה"
  • 150 גרם קשקבל "תנובה"
  • 100 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות יוגורט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 ביצים טרופות
  • 50 גרם צנוברים מטוגנים
  • 2 כפות קמח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
מלית:
1. ממיסים במחבת חמאה ושמן ומטגנים את הכרישה כ-15 דקות, מסננים מנוזלים.
2. מעבירים את הכרישה לקערה יחד עם שאר מרכיבי המלית.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180) מערבבים את שמן הזית עם החמאה, מניחים עלה פילו אחד בתוך התבנית כך שהשוליים שלו יגלשו מחוץ לתבנית, משמנים אותו שמים אחד נוסף ומשמנים וכך את שאר עלי הפילו.
4. יוצקים את המלית ומכסים בשוליים שנשארו בחוץ.
5. אופים כ-35 דקות עד הזהבה.

דרג: