בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים

בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים, ארוחה משביעה וטעימה ביותר.

מאת: דינה כהן \

מקור מתכון: דינה כהן

דרג:
בצק פילו  ממולא בבשר וצנוברים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: ל-20 סועדים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילה בצק עלים פילו של מעדנות
  • 500 ג׳ר בשר טחון
  • 2 בצלים מגורדים
  • חבילה צרור פטרוזילה קצוצה
  • חופן צנוברים קלויים במחבת
  • כפית מלח
  • כפית כורכום
  • כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • ומעט שמן

אופן הכנה:

1. לילה לפני מוצאים את הבצק מהמקפיא ומנחים במקרר.
2. במחבת גדולה מחממים שמן שמים את הבצל הקצוץ ומטגנים עם מלח עד לשקיפות.
3. מוספים את הבשר לבצל ומערבבים את הבשר עם הבצל עד שהבשר מתפורר ומקבל צבע חום. 
4. מוספים את טבלנים הכורכום ופלפל שחור ומערבבים טועמים ובודקים את הטיבול.
5. מוספים את הפטרוזיליה והצנוברים לשאר המרכבים ומבשלים בערך 30 45 דקות עד שכול הנוזלים מצטמצמים לגמרי ומנחים בצד לצנן.
6. מוספים את הבצים ומערבבים. 
7. פותחים את הבצק עלה 1 מורחים עליו מעט. 
שמן מקפלים ל-2 ומורחים שמן עד שמקבלים ריבוע.
8. לוקחים כף או שניים כפות מתערובת הבשר ממלאים את הבצק ומהדקים את הקצוות קלפי מעלה ומברשים עליהם עם שמן וככה כל השאר.
9 מנחים את כל הממולאים בתבנית גדולה עם ניר אפיה ואופים אותם בחום 190 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה.
(אפשר להגיש אותם עם רוטב פירטיות).
דרג: