בסבוסה תמרים ושוקולד כשרה לפסח

הגולשת ויויאנה מורבסקי משתפת אותנו במתכון לבסבוסות טעימות ועשירות וכשרות לפסח

מאת: ויויאנה מורבסקי

דרג:
בסבוסה תמרים ושוקולד כשרה לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 בסבוסות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2/3 כוס תמרי מג'הול ללא חרצנים (בערך 4 תמרים)
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/2 כוס סוכר חום דמררה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 חבילת חמאה (100 גר') מומסת
  • 1/2 כוס קמח מצה או קמח תפוחי אדמה
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • חצי קופסא גבינה לבנה
  • 2/3 כוס קקאו
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • שקדים לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני
2. במעבד מזון מרסקים את התמרים והסילן.
3. כשהם עיסה אחידה, מוסיפים את תמצית הוניל, הגבינה, השוקולד המומס הביצים והחמאה המומסת עד לבלילה אחידה.
4. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
5. מעבירים את בלילת התמרים לקערת הקמח ומערבבים היטב.
6. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת רחבה.
7. משטחים את העוגה
8. אופים כ – 30 דקות
9. לאחר מכן חותכים את העוגה למעויינים ושמים בכל מעויין שקד.


 

דרג: