בניצה חצילים ועגבניות

בניצה חצילים ועגבניות, מנה ראשונה מופלא וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בניצה חצילים ועגבניות
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: תבנית בגודל 20*28

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מופשרים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • לחצילים ולעגבניות:
  • 1 חציל מאורך פרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • למלית:
  • 4 ביצים טרופות
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב 3%
  • פלפל שחור גרוס
  • 250 גרם גבינת פטה מפוררת גס
  • 200 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת גס
  • לקישוט:
  • קצח

אופן הכנה:

  • מכינים את החצילים והעגבניות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מסדרים את פרוסות החציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים 2 כפות שמן זית, ממליחים ומפלפלים. צולים כ-30 דקות עד להזהבה.
  • מסדרים את חצאי העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים כף שמן זית, ממליחים ומפלפלים. צולים כ-25 דקות עד להזהבה. מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות.
  • מכינים את המלית: מערבבים ביצים, שמנת וחלב בקערה ומפלפלים.
  • מערבבים גבינות בקערה נפרדת.
  • מרכיבים את הבניצה ואופים: משמנים את התבנית בחמאה, מרפדים את התחתית והדפנות בעלה פילו, כששוליו גולשים מעבר לשולי התבנית, ומורחים בחמאה.
  • מרפדים בעלה נוסף ומורחים שוב בחמאה. מקמטים 5 עלים ומסדרים על המצע.
  • יוצקים מעל מחצית מהמלית ומחצית מתערובת הגבינות ומסדרים שכבה של חצילים ועגבניות. חוזרים על הפעולה פעם נוספת (5 עלים מקומטים, יתרת המלית, ויתרת החצילים והעגבניות).
  • מורחים בחמאה שני עלים ומכסים את המאפה. דוחסים את שאריות הבצק לשולי התבנית ומפזרים מעל קצח.
  • אופים 50-40 דקות עד להזהבה.


  • דרג: