בניצה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מיטל בוהארון

דרג:
בניצה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6-7

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת דפי פילו (12-15 דפים)
  • למלית:
  • 100 גרם חמאה מומסת (לפי הצורך)
  • 1 קובייה גבינה בולגרית קשה (כ-300 גר`), מפוררת בידיים
  • 6 יחידות פרסה שטופות היטב
  • לציפוי:
  • ביצה מהולה בכף מים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל- 200 מעלות.
2.שוטפים היטב את הפרסה, מייבשים אותה, מקצצים דק, מטגנים במחבת עד שהיא רכה ושמים בצד לצינון.
3.מפוררים את הגבינה ולאחר שהפרסה מתקררת לערבב ביחד.
4.לוקחים כל 2 עלים מברישים אותם בחמאה מומסת, שמים חלק מהמלית צמוד לצד הקרוב אלינו ומגלגלים , מניחים בתבנית וכך ממשיכים עד שמסיימים את כל הדפים.
(ניתן לשים המקום הפרסה אפרסקים ואז יוצא מאפה מתוק)
5.לפני שמכניסים לתנור מורחים מעל ביצה מהולה בכף מים.
6.אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.
דרג: