בנופי

קינוח אישי עם ממרח טופי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
בנופי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 פחית חלב מרוכז
  • 60 גרם שקדים קלופים ופרוסים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • 2 כפות רום
  • 3 בננות בשלות, פרוסות לטבעות
  • 6 עוגיות חמאה, שבורות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
ממרח טופי:
1. מכינים את ממרח הטופי יום קודם: מסירים את תוית הנייר סביב פחית החלב המרוכז, ומניחים אותה שלמה וסגורה בסיר. מציפים את הסיר במים לכיסוי הפחית בכ-10 ס"מ ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-4 שעות (אם כל המים בסיר יתאדו ישנה סכנה שהפחית תתפוצץ לכן יש להקפיד שהסיר מלא במים במהלך כל זמן הבישול).
3. מוציאים את הפחית מהסיר בזהירות ומניחים להתקרר. 
המנה:
1. קולים את השקדים במחבת יבשה עד שהקדים מקבלים גוון שזוף והמטבח מתמלא בניחוח של שקים קלויים. מניחים בצד.
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, מוסיפים את הרום ומקציפים מספר שניות.
3. להרכבת המנה, מניחים בכוסות או קעריות הגשה חופן משברי עוגיות החמאה. יוצקים כף גדושה של ממרח טופי, מסדרים פרוסות של בננה ומסיימים בשכבת קצפת נדיבה. מקשטים עם שקדים קלויים ומגישים מיד.
דרג: