בלינצ'ס הונגרי

מתכון מפנק לשבועות

מאת: מיכל מסינג

דרג:
בלינצ'ס הונגרי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 14 חביתיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לבלינצ'ס:
  • 1.5 כוסות חלב, או מים
  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • 1/4 כפית מלח – תלוי במלית
  • מלית גבינה מתוקה:
  • חבילת גבינה לבנה 5% או 9%
  • 2-3 כפות סוכר
  • מעט קינמון וצימוקים למי שאוהב
  • מלית תפוחי אדמה ובצל:
  • 2-3 תפוחי אדמה
  • בצל
  • מלח

אופן הכנה:

הכנה
1. מערבבים את החומרים פרט לשמן לבלילה חלקה.
2. את השמן יוצקים למחבת ולחמם ולשפוך חזרה לבלילה ולערבב מיד שלא יוצרו גושים.
3. לוקחים מצקת בינונית ולצקת למחבת חם על אש בינונית.
4. ברגע שבקצוות נהיים חום להפוך את הבלינצ'ס בעזרת סכין לא חדה אפשר גם להפוך בהקפצה באויר – למומחים
5. מלית: לערבב את כל החומרים למלית המתוקה.
6. תפוחי אדמה ובצל: מבשלים 2-3 תפוחי אדמה ומרסקים כפירה.
7. מטגנים טבעות בצל או בצל קצוץ בחמאה או בשמן ומוסיפים לפירה עם מעט מלח.
8. לאחר שמוציאים את הבלינצ'ס המוכן מהמחבת שמים מעט מהמלית במרכז הבלינצ'ס מגלגלים ושמים בצלחת.
אפשר על מעט מהבלינצ'ס לשים רוטב של פיטריות.

 

דרג: