בלינצ'ס עם תמרים ותפוחים מקורמלים

בלינצ'ס עם תמרים ותפוחים מקורמלים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בלינצ'ס עם תמרים ותפוחים מקורמלים
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן עבודה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבלינצ'ס:
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • לרוטב ולמילוי:
  • 3 כפות רכז תמרים
  • 1/4 כוס רכז תפוחים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן של תנובה
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר חום דמררה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 תפוחים גראנד סמית
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כוס תמרים לחים ללא גרעין
  • חמאת תנובה
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

הכנת הבלינצ'ס:
1. טורפים היטב את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה ודלילה.
2. מחממים על הגז מחבת טפלון איכותית לחום בינוני.
3. בעזרת מצקת, יוצקים מהתערובת למרכז המחבת, מסובבים את המחבת ומעבירים את הבלילה על פני כל שטח המחבת. את השאריות מחזירים על ידי הטיית המחבת לקערה עם הבלילה.
4. מחזירים את המחבת אל הגז ולאחר חצי דקה לערך עד ששולי הבלינצ'ס מתנתקים מהמחבת.
5. מרימים את הבלינצ'ס מן המחבת והופכים לעוד חצי דקה ומוציאים.

הכנת המילוי:
1. חותכים את התמרים לקוביות לא גדולות.
2. קולפים, מגלענים עם "תפוחן" את התפוחים, וחותכים לקוביות בינוניות.
3. מרתיחים את השמנת עם סירופ תמרים, רכז התפוחים, הדבש, הסוכר החום ומיץ הלימון.
4. מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך מעט (כ10-15 דקות).
5. מוסיפים 25 גרם חמאת תנובה, ממיסים ומכבים את האש.
6. מחממים במחבת 70 גרם חמאת תנובה, מוסיפים את התמרים ומערבבים ל-5-6 דקות עד לריכוך קל.
7. מפזרים מעל את הסוכר הלבן ומערבבים 3-5 דקות עד לקבלת קרמל עדין.
8. מחממים תנור לחום 180 מעלות.
9. במרכז כל בלינצ'ס מניחים מהתמרים והתפוחים, מקפלים לחצי ועוד חצי לרוחב. כך ממלאים את כל הבלינצ'סים ומסדרים בכלי הגשה המתאים לתנור.
10. מכסים בנייר כסף ומחממים בתנור את הבלינצ'ס לכמה דקות בחום נמוך.
11. מעל יוצקים מהרוטב החם, מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים חם .
 
דרג: