בלינצ’ס נפוליאון ברוטב פירות יער

בלינצ'ס בטעמים מיוחדים במינם

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בלינצ’ס נפוליאון ברוטב פירות יער
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 25 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לחביתיות:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1/2 1 כוסות חלב תנובה
  • 60 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 4 ביצים
  • 2 כפות ברנדי
  • קורט מלח
  • 2 כפות סוכר
  • למלית:
  • 1 גביע גבינת "נפוליאון" 16%
  • 1 גביע שמנת של פעם, תנובה"
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת דק
  • לרוטב פירות יער:
  • 300 גרם פירות יער קפואים מופשרים
  • 1 סלסלת תות שדה פרוס
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס ליקר קסיס
  • להגשה:
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

הכנה
1. להכנת החביתית - שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים לבלילה חלקה. מעבירים לקערה ומניחים בצד לחצי שעה.
2. מחממים במחבת טפלון מעט חמאה, כשהמחבת חמה מאוד יוצקים בעזרת מצקת מעט מהבלילה ומטלטלים את המחבת, כדי שהבלילה תתפשט באופן שווה. מטגנים כדקה, הופכים בעזרת מרית ומטגנים את הצד השני. מכינים כך את כל החביתיות.
3. להכנת המלית - מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, ממלאים את החביתיות ועורכים בתבנית.
4. להכנת הרוטב - שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים.
5. להגשה - מורחים את החביתיות בחמאה מומסת מחממים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), כ-10 דקות. מחלקים לצלחות אישיות, מאבקים באבקת סוכר, יוצקים ליד מעט מהרוטב ומגישים.
דרג: