בלינצ'ס גבינות ואגסים

בלינצ'ס גבינות עם אגסים לכבוד שבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בלינצ'ס גבינות ואגסים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבלינצ'ס:
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 כף שמן
  • למילוי:
  • 3 כפות סוכר חום
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 6 כפות גבינת כנען
  • 3 כפות גבינה לבנה 9% תנובה
  • 5 כפות שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
  • 4 אגסים בשלים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 מקל קינמון טרי
  • תמצית וניל
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • 50 גרם פרורי לחם
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כף סוכר לבן
  • גלידת וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. טורפים את הביצה עם כף שמן, כוס חלב, רבע כוס שמנת מתוקה, כוס קמח לבן ושקית סוכר וניל. עד לקבלת מרקם דליל במעט.
2. מחממים מחבת טפלון בינונית לחום בינוני.
3. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למרכז המחבת, מסובבים כך שכל פני המחבת יהיו מכוסים עם הבלילה. מטים את המחבת כלפי הקערה עם הבלילה בצד ויוצקים את עודפי הבלילה, הכמות הרצויה תדבק למחבת.
4. צולים את עלה הבלינצ'ס מעל החום הבינוני.
5. כשהשוליים מתחילים להיפרד מהמחבת, מוציאים לאט את הקצוות בעזרת מרית (רצוי לא מברזל על מנת לא לשרוט את המחבת).
6. מוציאים לאט ומרימים את העלה, ניתן להשתמש באצבעות. הופכים וצולים גם את הצד השני עד לקבלת צבע שחום מעט.
7. מוציאים לצלחת. עורמים את שאר עלי הבלינצ'ס אחד על השני.

אופן הכנת המילוי:

1. מגררים את האגסים בפומפייה גסה, ללא הענף והגרעינים.
2. מחממים 50 גרם חמאת תנובה במחבת וצולים את האגסים עם כף מיץ לימון, מקל קינמון ומבשלים מעל חום בינוני עד לריכוך קל. מוסיפים 3 כפות סוכר חום. מערבבים במשך 5 דקות ומצננים.
3. מוציאים מהאגסים את מקל הקינמון.
4. מערבבים את תערובת האגסים עם שאר חומרי המילוי.
5. בכל עלה של בלינצ'ס מגלגלים 2-3 כפות מהמילוי וסוגרים היטב.

אופן הרכבת המנה:

1. מסדרים את הבלינצ'סים בתבנית, צמודים אחד לשני.
2. אוחזים ביד מעיסת הפרורים שהתקשתה, לוחצים מעט למעין כדור בינוני ומגררים מעל הבלינצ'סים בעזרת פומפייה גסה.
3. לפני ההגשה מחממים את גריל התנור ומשחימים קלות.
4. מגישים חם בליווי גלידת וניל.
דרג: