בלינצ'ס במילוי גבינה וצימוקים

המתכון האהוב והנוסטלגי משנות ה-50 חוזר! חביתיות נפלאות במילוי גבינה מתוקה וצימוקים שישמחו את כל בני המשפחה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אפרת ליכטנשטט

דרג:
בלינצ'ס במילוי גבינה וצימוקים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 15-20 יחידות בקוטר 20 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבלילה:
  • 3 ביצים
  • כפית מלח
  • כף סוכר
  • 3 כוסות קמח
  • ½1 כוסות חלב "תנובה"
  • ½1 כוסות מים
  • 2 כפות שמן חמניות
  • מילוי גבינה וצימוקים:
  • 150 גרם צימוקים בהירים
  • ½ כוס מים חמים
  • ½ קילו גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 80 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 2 כפות תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:

1. מערבבים היטב את הגבינה, הסוכר, החמאה והווניל, ולבסוף מוסיפים את הצימוקים. 
2. טורפים את הביצים עם המלח והסוכר. 
3. מוסיפים קמח, מערבבים ומוזגים חצי מכמות המים והחלב. מערבבים יחד עד קבלת בלילה סמיכה. 
4. מוסיפים 2 כפות שמן, ובהדרגה את שאר הנוזלים ומערבבים היטב. 
5. מחממים מחבת טפלון, מורחים שכבה דקה של שמן חמניות ומוזגים מצקת של הבלילה. מטגנים 2־3 דקות מכל צד. עורמים את כל הבלינצ׳ס המוכנים על צלחת גדולה ומכסים בחיתול בד. 
6. מניחים כף גדושה של מילוי במרכז הבלינצ'ס, סוגרים בצדדים ומקפלים משני הצדדים לצורת מעטפה. 
דרג: