בלינצ'ס אישי במילוי חצילים, עגבניות וגבינת כנען

בלינצ'ס אישי במילוי חצילים, עגבניות וגבינת כנען, מנה ראשונה ומתאבן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בלינצ'ס אישי במילוי חצילים, עגבניות וגבינת כנען
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם גבינת כנען
  • 2 גביעי יוגורט
  • 80 גרם חמאה הרכה
  • 1 כוס קמח
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן+שמן לטיגון
  • מלח
  • 2 עגבניות גדולות בשלות
  • 2 חצילים, בינוניים
  • 3 קישואים, בינוניים
  • 1 כף שמן זית
  • בצל בינוני, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 12 זיתי קלמטה קצוצים
  • פלפל לשחור גרוס

אופן הכנה:

1. טורפים בקערה כוס קמח לבן, 3/4 כוס חלב, 3/4 כפית מלח, ביצה וכף שמן. הבלילה תהיה מעט דלילה ואחידה.
2. מחממים מחבת טפלון לחום בינוני ומעל יוצקים מהבלילה. מסובבים את המחבת ומוציאים את השארית חזרה אל הקערה. את הבלינצ'ס הראשון מוציאים וזורקים, הוא נועד רק כדי לשמן את המחבת.
3. הופכים שמוכן צד אחד ומחממים לכמה שניות ומוציאים החוצה לצלחת רחבה. מעל עורמים את כל הבלינצ'סים.
4. בשתי העגבניות יוצרים איקס למעלה ומעבירים לקערה.
5. מעל יוצקים מים רותחים ומשרים ל-5 דקות וקולפים בקלות. מוציאים בלחיצה קלה את רוב המיצים.
6. חותכים לקוביות בינוניות .
7. חותכים את הקישואים לקוביות בינוניות וצולים בשומן החם לריכוך קל וצבע שחום ומצננים במסננת.
8. את החצילים קולפים בקולפן וחותכים לקוביות בינוניות ומצפים בקמח ומנערים.
9. מחממים שמן חצי עמוק לחום ביוני וצולים את קוביות החצילים לצבע זהוב.
10. מוציאים למסננת ומצננים.
11. מחממים במחבת כף שמן זית ומוסיפים בצל בינוני קצוץ וצולים לצבע זהוב.
12. מוסיפים את העגבניות, הזיתים השחורים, שיני השום הקצוצות, 2 קורט מלח , מעט פלפל שחור גרוס, 2 כפות מים מרתיחים, מנמיכים את החום ומבשלים 15 דקות תוך ערבוב קל ומצננים.
13. מפוררים את גבינת הכנען.
14. מוסיפים את החצילים והקישואים ומעל את גבינת הכנען ומערבבים.
15. חוצים כל עלה בלינצ'ס.
16. במרכז מניחים מהמילוי, מקפלים את הקצוות פנימה ומקפלים לחצי כך שתהיה צורה מאורכת ומלאה.
17. מעבירים לתבנית ומעל מורחים חמאה רכה.
18. מחממים את התנור לגריל חם וצולים את הבלינצ'ס לצבע שחום.
19. מגישים עם יוגורט קר בצד.
 
דרג: