בליני חומוס וגבינת כנען ברוטב מרווה עדין

בליני חומוס וגבינת כנען ברוטב מרווה עדין

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: הופק על ידי "לאישה" \

צילום: דני לרנר \

עיצוב: רותם ניר

דרג:
בליני חומוס וגבינת כנען ברוטב מרווה עדין
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבליני:
  • 1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 2 כוסות (כ-400 גרם) גרגרי חומוס קפוא או חומוס מקופסא, קצוצים במעבד מזון
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (125 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • כפית כמון
  • מלח ופלפל
  • לרוטב:
  • 2 ענפי מרווה, מופרדים לעלים וקצוצים
  • 1 כף חמאת תנובה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
 לבליני:  1.בקערה גדולה מערבבים יחד את כל החומרים לבליני עד לקבלת בצק רך. מתבלים במלח ופלפל.  3.במחבת גדולה מחממים שמן זית.  4.יוצרים מבצק החומוס עיגולים שטוחים ודקים (דסקיות) בקוטר 3 ס"מ ומטגנים במחבת כשתי דקות מכל צד. משהים בצד בטמפרטורת החדר.    לרוטב:  במחבת גדולה מחממים את החמאה ומוסיפים את המרווה. מטגנים כשתי דקות ומוסיפים את השמנת. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
  להגשה:  מחלקים את הבליני לצלחות אישיות, יוצקים מעל מהרוטב החם ומגישים
דרג: