בלינבי - בלינצ'סים במילוי בשר

מנה מושקעת וטעימה מאוד

מאת: רחלי בזוב

דרג:
בלינבי - בלינצ'סים במילוי בשר
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 24 ס"מ 45 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ביצים
  • ½ קילו קמח
  • 5 כוסות מים
  • 2-3 כפות שמן
  • מעט מלח
  • למלית בשר:
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 4-5 בצלים קצוצים לקוביות ידנית-חשוב!
  • 6-7 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל
  • פלפלון חריף - לא חובה אך, שוב, מוסיף

אופן הכנה:

הכנה
1. הכנת מלית בשר: מאדים את הבשר במחבת ללא שמן.
2. מפוררים מזלג לעיתים מאוד קרובות בכדי שלא יווצרו גושים.
לאחר כ-10 דק’, ואידוי כל נוזלי הבשר, מטגנים למשך כ-5 דק’.
3. מוסיפים את הבצל הקצוץ, שום ותבלינים.
מערבבים היטב ולהמשיך לטגן לעוד כ5דק’.
4. טורפים עם מיקסר ביצים בקערה עמוקה. מוסיפים מים, מלח שמן.מוסיפים קמח ומערבלים היטב.
5. מסננים את הבלילה דרך מסננת, לבלילה אחידה וחלקה ללא גושים.
6. משמנים עם צמר גפן מחבת לבלינצ‘סים בקוטר של כ-24.
7. שופכים כף מזיגה קטן למחבת מסובבים על כל המחבת ומטגנים על להבה גבוהה עם נוצרים חורים ניתן למלא אותם עם מעט בלילה. (בהתחלה כמה דפי בלינצ‘ס לא יוצאים טובים-זה בסדר) מטגנים רק צד אחד .כך עורמים אחד על גבי השני את כל דפי הבלינצ‘ס.
8. לוקחים עלה בלינצ‘ס כשהצד השחום יותר כלפינו והצד החלק שלא טוגן מתחתיו,ממלאים בתחילת העלה ככף/כף וחצי של מלית בשר מטוגן וסוגרים ל"סיגר ארוך . כך מכינים בלינצ‘סים באותו הגודל.
9. מסדרים אותם על מגש מרופד עם נייר אפיה .מחממים שמן במחבת ומטגנים עד הזהבה מכל הצדדים.
מגישים חם.
-ניתן להכין עם מחבת מיוחדת חשמלית, כמו של קרפ-גם מחבת זו מתאימה לבלינבי.
-ניתן להקפאה - לאחר הסידור על המגש המרופד מכיני כך שכבות ובין כל שכבה מרפדים בנייר אפייה . מכניסים להקפאה . לאחר הקפאה מלאה, מכניסים לשקית או קופסא ובמידת הצורך מוציאים ומטגנים כמה שרוצים.
- ניתן להכין בלינבי עם מילוי גבינה
דרג: