בלונדיז עם נטיפי חמאת בוטנים ופיסטוקים

חיתוכיות עשירות וטעימות להפליא. מסוג העוגות שהופכות את הפסקת הקפה לפינוק אמיתי.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
בלונדיז עם נטיפי חמאת בוטנים ופיסטוקים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 18

סוג תבנית / כלי: תבננית מלבנית 30X23

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 120 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ⅓ כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • ½ כוס (90 גרם) סוכר חום מהודק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס (100 גרם) נטיפי חמאת בוטנים
  • 100 גרם שוקולד מריר 60% לפחות קצוץ גס
  • 75 גרם פיסטוקים קלופים חצויים

איך מכינים:


1. משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ במעט חמאה, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).


2. מערבלים את החמאה עם שני סוגי הסוכר ועם תמצית הווניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבלים רק עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את רוב הכמות של נטיפי חמאת הבוטנים ושל השוקולד הקצוץ (שומרים קצת לעיטור) וחצי מכמות הפיסטוקים. מערבבים במרית. מורחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה. זורים למעלה את הפיסטוקים הנותרים ואת נטיפי חמאת הבוטנים והשוקולד הקצוץ השמורים.


3. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30-25 דקות, עד שהמאפה שחום ויציב למגע. מצננים.


4. חותכים את המאפה ל־18 מלבנים מוארכים (6 רצועות לרוחב ו־3 לאורך). מעבירים לקופסה בעלת מכסה אטום.

הערה:

נטיפי חמאת בוטנים (Peanut Butter chips), שנראים כמו שוקולד צ'יפס בהירים, אפשר למצוא ברשתות השיווק.



דרג: