ביצים עלומות מסתתרות בגלימתן מעל צנים ברוטב יוגורט

מנה קלילה ומעודנת שמומלץ להגיש חמה וטריה על הבוקר לצד ירקות טריים או סלט רענן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ביצים עלומות מסתתרות בגלימתן מעל צנים ברוטב יוגורט
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לביצים העלומות:
  • חומץ
  • 4 ביצים טריות
  • לרוטב:
  • 2 גביעי יוגורעז של מחלבות בית יצחק
  • מלח גס
  • שום כתוש
  • 1/2 ענף של בצל ירוק
  • 1/2 בצל סגול, חתוך גס
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • פלפל לבן
  • לצנימים:
  • 4 פרוסות חלה עבות
  • לעיטור:
  • 2 כפות עירית קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר שטוח ומוסיפים כף חומץ. מנמיכים את רתיחת המים לביעבוע קל מאוד.
2. שוברים לתוך המים ביצה: פותחים את הקליפה קרוב לפני המים, כדי שלא תתפרק. הביצה תשקע בתוך המים והחלמון ותתכסה בחלבון, שיעטוף את החלמון כגלימה.
3. מבשלים 2-3 דקות ומוציאים עם כף רשת לקערת מים קרים ומסננים בעדינות. מומלץ לבשל ביצה אחת בכל פעם.
4. מעבירים לקערה את הבצל הסגול והירוק ומוסיפים חצי גביע יוגורט.
5. קוצצים את הבצל בקערה בעזרת מטחנת יד (סטיק/בר מיקסר/רמבו) ומוסיפים קורט מלח, מעט שום כתוש, קורט קטן של פלפל לבן, כפית חרדל גרגירים ושארית היוגורט.
6. מערבבים לכמה שניות תוך טחינה קלה לקבלת רוטב יוגורט מעט סמיך וסגלגל.
7. מחממים את הביצים: מרתיחים בסיר מים עם קורט מלח גס ולאחר הרתיחה טובלים את הביצים העלומות לדקה של חימום ומוציאים עם כף רשת. מסננים את המים.
8. צולים בטוסטר את פרוסות החלה ומיד מעבירים לצלחת .
9. מעל מניחים מהביצה העלומה החמה ומעל יוצקים מהרוטב ומגישים בעיטור עירית קצוצה

דרג: