ביצה בקן עם גבינת עמק

דרך פשוטה להפוך את מאכל הילדות הנוסטלגי לקצת יותר חגיגי ומשעשע.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: סבינה ולדמן \

צילום: אסף אמברם \

עיצוב: דלית רוסו

דרג:
ביצה בקן עם גבינת עמק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2 טוסטים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 פרוסות לחם (עדיף כהה)
  • ‏3 כפות פתיתי עמק
  • ‏2 ביצים
  • ‏1 כף חמאת תנובה
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
‏• מחממים תנור ל-180 מעלות.
‏• קורצים חור במרכז כל פרוסות לחם בעזרת חתכן עוגיות בצורת לב. מפזרים בשולי הפרוסה פתיתי עמק.
‏• אופים 3-2 דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. 
‏• מחממים חמאה במחבת, מניחים את פרוסות הלחם ויוצקים את הביצים לחור בזהירות. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות על להבה בינונית עד שהביצים מתייצבות. מגישים מיד. 
דרג: