ביסקוטי שקדים ושוקולד לבן

עוגיות קלאסיות עשירות בדברים טובים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
ביסקוטי שקדים ושוקולד לבן
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1.75 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 50 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס שקדים שלמים
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. בקערה, מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת, מניחים את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת בהירה ותפוחה, כ-5 דקות.
4. מוספים את הביצים, אחת אחרי השניה ותוך כדי ערבול, לתערובת אחידה, מוספים את תמצית הוניל ומערבלים כ-30 שניות נוספות.
5. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבול, עד לתערובת אחידה, מוסיפים את השקדים והשוקולד הלבן ומערבבים לבצק אחיד.
6. מעל גבי משטח מקומח, מעצבים את הבצק לצורת כיכר בגודל 10/30 ס"מ, מניחים בתבנית ואופים עד שפני הכיכר סדוקות מעט וזהובות, כ-35 דקות, במהלך האפייה מומלץ להפוך את התבנית על מנת להבטיח אפייה אחידה.
7. מוציאים מהתנור, מניחים לכיכר להתקרר כ-10 דקות ומנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
8. מעבירים את הכיכר לקרש חיתוך ובעזרת סכין משוננת פורסים באלכסון לפרוסות בעובי שבין 1-2 ס"מ.
9. מניחים את הביסקוטי בתבנית ואופים עד שהן פריכות וזהובות, כ-15 דקות.
10. במהלך האפייה מומלץ להפוך את הביסקוטי, לאפייה משני הצדדים.
11. מעבירים לרשת צינון כשעה לפני שמאחסנים בקופסא אטומה.
דרג: