בייגל טוסט ברי, איולי חזרת פטריות וכרישה צלויה

בייגל חם עם גבינת ברי ברוטב איולי חזרת עם פטריות וכרישה לצד סלט כרוב כבוש

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בייגל טוסט ברי, איולי חזרת פטריות וכרישה צלויה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כיכר גבינת ברי של תנובה, קרה
  • 1 סלסלת פטריות, חתוכות גס
  • 10 ס"מ כרישה פרוסה דק
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף יין אדום
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 בייגל
  • 150 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה, מגורדת
  • 4 עגבניות שרי פרוסות
  • חמאת תנובה רכה
  • סלט כרוב כבוש (להשיג ברשתות השיווק)
  • לאיולי:
  • 1 כפית חזרת אדומה
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כפית צלפים
  • מלח

אופן הכנה:

1. מכינים איולי חזרת: מערבבים את החזרת עם המיונז, הצלפים וקורט מלח.
2. את הברי הקרה חותכים לקוביות בינוניות.
3. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית וצולים את הפטריות עם הכרישה לריכוך קל תוך הקפצה ותיבול בקורט פלפל שחור גרוס. מוסיפים כף יין אדום ואת שן השום הכתושה וצולים לעוד חצי דקה מעל חום בינוני.
4. חוצים את הבייגל לאורכו. מעל הצד התחתון מורחים מהאיולי חזרת, ומעל עורמים על שטח הבייגל מהפטריות והכרישה הצלויות החמות.
5. מעל מפזרים מקוביות הברי ומפזרים 2 כפות קצ'קבל מגוררת ופרוסות שרי דקות.
6. סוגרים את הטוסט ומשני צידי הבייגל מורחים חמאת תנובה רכה.
7. קולים בטוסטר לחיצה לקליה מלאה.
8. בעזרת סכין גדולה חוצים את הבייגל לרוחבו ומגישים חם בליווי סלט כרוב כבוש.

דרג: