בטטה בשמן זית ורוזמרין

פרוסות בטטה אפויות, מתכון מינימליסטי וקל להכנה המדגיש את טעם הבטטה עצמה, מנת תוספת או כמנה ראשונה

מאת: אילן רגב

דרג:
בטטה בשמן זית ורוזמרין
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג בטטה
  • עלי רוזמרין טריים
  • מלח בישול
  • 1/2 כוס שמן זית
  • פלפל לבן

אופן הכנה:

הכנה:
1. מקלפים את הבטטות ופורסים לפרוסות דקות.
2. מסדרים את הפרוסות בתבנית אפייה שטוחה גדולה אחת מעל השנייה.
3. מפזרים מעל הפרוסות את המלח והפלפל (ניתן גם פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם), מפזרים עלי רוזמרין, שופכים שמן זית מעל הפרוסות.
4. אופים כשעה בחום בינוני 175 מעלות עד שהבטטות מתרככות.

דרג: