בורקס תרד וגבינת חמד

בורקס שישדרג את סוף השבוע. מומלץ להגיש עם שוט עשב חיטה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: שני בריל \

עיצוב: מאיה ליבנת הרוש

דרג:
בורקס תרד וגבינת חמד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשרת לפי הוראות היצרן
  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם עלי תרד, שטופים וקצוצים גס
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 חבילה גבינת פיראוס חמד 16%, מגוררת
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום
  • להגשה:
  • ביצה חצי רכה כמספר המאפים
  • טחינה
  • רסק מעגבניות מגוררות
  • גבעולי בצל ירוק
  • * מוגש עם שוט עשב חיטה

אופן הכנה:

1.    מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. כששמן חם מוסיפים את עלי התרד ומאדים מספר דקות עד שהתרד התרכך והנוזלים התאדו. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לקערה. מוסיפים את הגבינה המגוררת, מתבלים בפלפל שחור ומערבבים היטב.
2.    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
3.    מגלגלים את הבצק ליריעה רחבה וחוצים אותה לאורכה כך שיתקבלו שני מלבנים ארוכים. מניחים את מילוי התרד לאורכו של מלבן ומניחים מעליו את המלבן השני. מברישים את השולים במים ובעזרת מזלג מהדקים היטב. מעבירים בזהירות לתבנית האפייה.
4.    בעזרת סכין חדה חורצים קוים אלכסונים לאורך הרולדה, מברישים בחלמון ביצה ומפזרים את זרעוני השומשום. אופים בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות.
5.    פורסים את הרולדה ליחידות באורך 10 ס"מ ומגישים כל מאפה כשהוא חצוי לרוחב במילוי ביצה חצי רכה, טחינה, רסק עגבניות ובצל ירוק.
6.    סוחטים עשב חיטה ומגישים לצד המאפה.

דרג: