בורקס שבלולים

בורקס משולש לא עוד - מעתה, בורקס שבלולים

מאת: איילת סאחתי

דרג:
בורקס שבלולים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • רצועה של בצק עלים מופשרת בארוך של כ-15 סנטימטר
  • 200 גר' קוטג'
  • ביצה
  • 50 ג' גבינה צהובה
  • 150 ג' גבינה בולגרית או צפתית
  • כף אבקת מרק עוף בטעם בצל
  • מעט פלפל
  • אפשר להוסיף חופן זיתים
  • אפשר להוסיף פטריות חתוכות דק

אופן הכנה:

1. בקערה מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה.
2. פורסים את בצק העלים על משטח אחיד ולא דביק (מומלץ על נייר אפייה או ניילון נצמד).
3. בעזרת כף מניחים את המילוי מהמרכז לקצוות, ומשאירים סנטימטר מהסוף (כדי שהמילוי לא יישפך החוצה בזמן הגלגול).
4. מגלגלים את בצק העלים עם המילוי בזהירות ולאט – משתדלים לא ללחוץ חזק כדי שהמילוי לא ישפך.
5. חותכים פרוסות מה"נקניק" שנוצר. מניחים כל פרוסה על נייר אפייה בשכיבה (נוצרים שבלולים קטנים).
6. אפשר למרוח למעלה עם מעט חלמון ולהוסיף שומשום או פרג לפי הטעם.
7. אופים ב-180 מעלות לכ-25 דקות עד להשחמה.



שימו לב, אמנם בורקס לא נחשב למזון בריאות אבל בשילוב של גבינות רזות (אני עשיתי את הבורקס עם גבינות שכולן 5% שומן) ובצק עלים מקמח מלא, הוא יכול להיות פיתרון טעים ומזין לצד ירקות.
דרג: