בורקס חומוס־בטטה וקארי אדום

בורקס מעלי מלוואח ממולא בבטטה וחומוס

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
בורקס חומוס־בטטה וקארי אדום
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 עלי מלווח "שרעבי" של "מעדנות"
  • 1 בטטה במשקל 300 גרם
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כוס גרגרי חומוס קפואים "סנפרוסט" מבושלים לפי ההוראות ע"ג האריזה
  • ממרח קארי אדום
  • ¼ כפית כמון טחון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 ביצה טרופה
  • גרגרי שומשום לעיטור (יפה לערבב שחורים ולבנים)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
  1. מפשירים את עלי המלוואח, כשמגיע זמן ההכנה, מוציאים רק עלה אחד בכל פעם, ושומרים את השאר במקרר/במקפיא עד שמגיע תורם.
המלית:
1. מקרצפים את קליפת הבטטה, ומחוררים את הקליפה בחוד סכין מסביב, מניחים את הבטטה על צלחת, ומבשלים במיקרוגל בעוצמה מלאה במשך 3 דקות מכל צד, עד שהבטטה מתרככת ומצננים.
2. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב במשך 30 שניות ומצננים.
3. חוצים את הבטטה, ומרוקנים את בשרה בכף לתוך קערה.
4. מוסיפים בצל מטוגן ומועכים במועך תפודים או במזלג.
5. מוסיפים חומוס, קארי אדום ותבלינים, ומערבבים היטב, מועכים קצת את גרגרי החומס בזמן הערבוב. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים לה מעט ממי הבישול של החומוס.
6. מחממים תנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות).
7. מרפדים שתי תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. פורשים עלה מלווח על משטח העבודה, ומסירים את חוצץ הניילון העליון. 8. מברישים את כל שטח העלה בביצה טרופה, שמים שישית מכמות המלית במרכז העלה, ומקפלים לשניים.
8. משחררים את חוצץ הניילון מחלקו העליון של העלה המקופל, ומניחים את העלה המקופל בתבנית על צדו החשוף.
9. מסירים את הניילון מהחלק העליון. מהדקים את השוליים מסביב בלחיצות שיני מזלג. 
10. מברישים את פני הבורקס בביצה טרופה. עושים חתך קטן בחלקו העליון של כל אחד מהם (כדי לאפשר לאדים לצאת), וזורים מעט שומשום לעיטור.
11. אופים במשך 30-25 דקות, עד שהבורקסים תפוחים וצבעם חום־זהוב.
דרג: