בורקס בשר

בואו להכין בבית מאפה בצק עלים טעים ופריך ממולא בבשר בקר, מנה ראשונה נהדרת לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
בורקס בשר
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 15-20 בורקסים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם בשר בקר תנובה טחון
  • 3-4 כפות ממרח עגבניות מיובשות של אוליביה
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1 חלמון ביצה
  • זרעוני שומשום
  • 1 חבילת בצק עלים של מעדנות, מופשר
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית. כשהמחבת חמה מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
3. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את ממרח העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
4. מגלגלים את הבצק ליריעה רחבה וחוצים אותה לאורכה כך שיתקבלו שני מלבנים ארוכים. מניחים את מילוי הבשר לאורך כל מלבן ומגלגלים לרולדה ארוכה. מעבירים בזהירות לתבנית האפייה. 
5. בעזרת סכין חדה חורצים קוים אלכסונים לאורך הרולדה, מברישים בחלמון ביצה ומפזרים את זרעוני השומשום. אופים בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות.
6. פורסים את הרולדה ליחידות באורך 10 ס"מ ומגישים לצד רוטב טחינה. 
דרג: