בורקיטס

בורקיטס מבצק שמכינים לבד בצק גמיש ומאוד נוח לרידוד ומילוי ובתוך הבצק מלית גבינה

מאת: רויטל אמיר

דרג:
בורקיטס
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6

סוג תבנית / כלי: תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בצק
  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 50 גרם גבינת גלעד (פרמזן) מגוררת דק
  • 4 כפות חלב תנובה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • מלית גבינה
  • 250 גרם גבינה למאפים 9% "השף הלבן"
  • 50 גרם פתיתי עמק "תנובה"
  • 1/4 כפית מלח
  • ציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

אופן הכנה:

מערבבים יחד את כל חומרי הבצק במיקסר או בלישה ידנית עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה מערבבים יחד את חומר המלית מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ קוצרים עיגולים בקוטר של כ- 5 ס"מ ומניחים כפית גדוה של מלית בתוך העיגול,משטחים מעט את המלית וסוגרים לחצי עיגול. חשוב להדק היטב את הסגירה כדי שהגבינה לא תברח באפייה מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 25 דקות. מגישים חמים

דרג: