בורקיטוס פלפלים ובולגרית

המאפה המתלווה לכל ארוחה חלבית, נחטף ברגע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בורקיטוס פלפלים ובולגרית
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • חצי ק"ג קמח
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 50 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן של תנובה
  • 3-4 כפות מים קרים
  • מלח
  • למילוי:
  • פלפל צהוב גדול
  • פלפל אדום גדול
  • 3/4 כוס גבינה בולגרית מסדרת פיראוס של תנובה, מגורדת
  • פלפל לבן
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית פסטו
  • קמח
  • ביצה טרופה
  • קצח שחור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
1. את החמאה מוציאים לשעה לפני העבודה כדי שתתרכך מעט.
2. מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון ב"פולסים" קצרים לערבוב יסודי וחיבור המרכיבים לעיסת בצק.
3. מוציאים לשיש ומעבדים כדקה לצורת כדור. אם הבצק לח מידי ניתן להוסיף מעט מאוד מים.
4. מכסים את הבצק ומעבירים לשעה.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
הכנת המילוי:
1. קולים את הפלפלים מעל לאש פתוחה עד לקבלת צבע שחום.
2. מורידים מן האש ומעבירים את הפלפלים לשקית ניילון , קושרים ומניחים ל-20 דקות.
3. קולפים בעדינות את הפלפלים ומרחיקים את הגרעינים (ניתן מתחת לזרם קל של מים קרים מעל מסננת) וקוצצים מעט גס.
4. מערבבים עם הגבינה הבולגרית, פלפל לבן, כף שמן זית וכפית פסטו.
הרכבת הבורקיטוס:
1. מפזרים מעט קמח על המערוך ומרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח למאין ריבוע בעובי חצי ס"מ.
2. בעזרת כוס רחבה ובעלת שוליים דקים (או טבעת גדולה) יוצרים עיגולים של 10 ס"מ .
3. במרכז כל עיגול מניחים מהמילוי, מקפלים לחצי ומהדקים עם שיני מזלג היטב.
4. מעבירים את הבורקיטוס לתבנית עם נייר אפיה ומעל מורחים ביצה טרופה.
5. מפזרים מעל קצח שחור ואופים במרכז התנור 30-40 דקות.
 

דרג: