בומב טרימיסו

מתכון מושקע ומפנק

מאת: איה אבו

דרג:
בומב טרימיסו
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבישקוטים בקפה:
  • 18-16 עוגיות בישקוטים (“לשונות חתול”)
  • 1 כוס נס קפה מוכן חזק (בלי סוכר או חלב), פושר
  • לקרם גבינה:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ”ל)
  • 1 כוס חלב (240 מ”ל)
  • 2 חב’ אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
  • לקישוט:
  • אבקת קקאו (2 כפות בערך)
  • פירורי שוקולד לבן

אופן הכנה:

הכנה
1. מרפדים את פנים הקערה בשקיות ניילון לסנדביצ’ים.
2. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב, אינסטנט פודינג וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קרם רך. מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות עד לקבלת קרם יציב.
3. משטחים מחצית מהקרם בקערה.
4. טובלים את הבישקוטים אחד אחד בקפה (טבילה קצרה של 2 שניות בלבד) ומסדרים בצפיפות מעל הקרם.
5. משטחים מעל הבישקוטים את יתרת הקרם.
6. מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים – טבולים באותו אופן בקפה.
7. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות,להתייצבות.
8. מסירים את הניילון העליון, מכסים את הקערה בצלחת הגשה והופכים כך שהצלחת למטה והקערה הפוכה מעליה.
9. מסירים את הקערה ומקלפים בעדינות את הניילונים.
10. מפזרים מעל העוגה אבקת קקאו במסננת קטנה ופירורי השוקולד הלבן. מביאים את הבומב בשלמותו לשולחן ופורסים למנות.
11. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר.
דרג: