בומב גבינת שמנת ומנגו חלומי

השילוב בין המנגו והשמנת יוצר מרקם מענג עם טעם מעודן לחווייה טרופית לבלוטות הטעם

מאת: סיגל ברמר \

מקור מתכון: סיגל ברמר

דרג:
בומב גבינת שמנת ומנגו חלומי
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית בומב 26 או קפיץ 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לבסיס
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפיות שמן
  • חומרים לקרם:
  • 1 מיכל גבינת שמנת נפוליאון 16% (225 גרם)
  • 1 שמנת חמוצה 27% (של פעם 200 גרם)
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה 15% (100 גרם)
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 14 גרם אבקת ג'לטין (2 כפות )
  • 1/2 כוס מים
  • רוטב מנגו:
  • 1 כוס מחית מנגו
  • גלסאז' מנגו:
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף ג'לטין
  • 2 כפות גלוקוזה
  • 1/4 כוס מים
  • 3/4 כוס מחית מנגו
  • קורט צבע מאכל טבעי כתום

אופן הכנה:

אופן הכנה בסיס :

1. מקציפים את הביצים שלמות כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר, מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר ).
2. מוסיפים ידנית, קמח תופח ו3 כפיות שמן, מערבבים עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
3. משמנים היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית), שופכים את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה 4. אופים בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .


אופן הכנת הקרם :
1. מכינים את הג'לטין : בקערית זכוכית שמים את אבקת הג'לטין (14 גרם ) וחצי כוס מים מהברז , מערבבים עד שאין גושים, מכניסים לחימום במיקרוגל ל-1 דקה , מערבבים עד שהנוזל צלול (ללא גרגרים) במידה וצריך, מכניסים לחימום קצר נוסף, מניחים בצד.
2. בקערה שמים את גבינת שמנת נפוליאון 16%, שמנת חמוצה 27%, שמנת חמוצה 15%, 3/4 כוס סוכר , ו2 שקיות סוכר וניל
מערבבים היטב בעזרת כף עד שהסוכר נמס
דרג: