בולונז תפוחי אדמה

תבשיל בשר בקר ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות, מנה משביעה ולא מורכבת מאוד להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בולונז תפוחי אדמה
שף חובבן - בינוני \ בשרי

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • מלח
  • 1 כפית כמון
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס של שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור טחון דק
  • 2 כפות קטשופ
  • 400 גרם בשר בקר (צוואר/צלעות) טחון טרי
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • 1 כף עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 3/4 כוס מים

אופן הכנה:

הכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם 1/2 כפית מלח וכפית כמון כ-15 דקות עד לריכוך קל. מסננים בעדינות ומצננים ללא שטיפה.
2. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל הקצוץ 5 דקות.
3. מוסיפים כף עלי טימין טרי קצוץ וממשכים לצלות את הבצל עד להשחמה.
4. מוסיפים 2 שיני שום כתושות, העגבניות המרוסקות, חצי כפית סוכר ופלפל שחור, 2 כפות קטשופ, וצולים דקה.
5. מוסיפים 3/4 כוס מים ומרתיחים
6. מוסיפים את הבשר ומערבבים קלות עם מטרפה כדי לפורר את הבשר היטב.
7. מערבבים שוב ומרתיחים. מנמיכים את החום ומבשלים 30 דקות תוך ערבוב קל.
8. מתבלים במלח - מרקם הבשר לא צריך להיות נוזלי.
9. לאחר החימום ולפני ההגשה מוסיפים לרוטב כף עלי בזיליקום קצוץ דק ומערבבים.
10. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן קנולה עם 3 כפות שמן זית במחבת צלייה.
11. צולים את תפוחי האדמה המבושלים מכל הצדדים עד להשחמה ומעבירים למסננת לדקה. (אם חלק מקוביות תפוחי האדמה מתרסקות בטיגון זה לא נורא).
12. ממליחים את תפוחי האדמה ומסדרים מעל צלחת הגשה עם שוליים גבוהים, מעל יוצקים את הבשר, מערבבים קלות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
דרג: