בווארית רימונים ודובשניות

קינוח מושלם ומושקע שמשאיר טעם של עוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
בווארית רימונים ודובשניות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 8/תבנית בינונית מלבנית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כוסות חלב תנובה 3%
  • 2 כוסות תרכיז רימונים
  • 1 שקית ג’לטין
  • 2 מיכלי שמנת לקצפת 38% או 32% שומן מסדרת השף הלבן
  • גרגרים משני רימונים
  • 4 כוסות דובשניות חתוכות
  • תבנית בינונית מלבנית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מפזרים את הדובשניות על תחתית של תבנית, עד לכיסוי.
2. בסיר קטן מביאים לרתיחה את תרכיז הרימונים, מאדים עד שהנוזלים מצטמצים למחצית ומרטיבים את הדובשניות ברבע מכמות התרכיז.
3. ממיסים את הג’לטין בשארית התרכיז החם ומסירים מהאש.
4. מקציפים את השמנת לקצפת ושומרים במקרר.
5. בסיר מקציפים את החלמונים עם הסוכר.
6. מביאים את החלב לסף רתיחה ומסננים תוך כדי ערבוב לתוך החלמונים.
7. מבשלים על אש קטנה את החלמונים והחלב עד שמסמיך (לא מביאים לרתיחה - זהירות חביתה).
8. מערבבים את התרכיז לתוך רוטב החלמונים ומערבבים על גבי קערת קרח.
9. כשהתערובת מתחילה להקריש מקפלים פנימה את קצפת.
10. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים חצי מכמות גרגרי הרימונים.
11 מקררים היטב לפני ההגשה.
12. להגשה: מקשטים את הצלחת בגרגרי רימונים.
דרג: