בוואריה וניל עם סירופ שוקולד

המנה הקלאסית של קרם בווארי עכשיו בסגנון ביתי

מאת: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
בוואריה וניל עם סירופ שוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • אגוזי מלך קצוצים
  • סירופ שוקולד
  • לבוואריה
  • 125 גרם שמנת מתוקה
  • 125 גרם חלב
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 3 חלמונים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 עלי ג'לטין מושרים בתוך מי קרח
  • 180 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

אופן הכנה:

1. בקערה קטנה מערבבים בעזרת מטרפה את הסוכר והחלמונים.
2. מגרדים את תוכן מקל הווניל ומכניסים לסיר קטן יחד עם השמנת והחלב. כאשר הנוזלים מגיעים לרתיחה , שופכים מעט לתוך הקערה עם החלמונים תוך ערבוב מתמיד. ממשיכים עם יתרת הנוזל החם. מחזירים את הנוזל שעורבב יחד עם החלמון לאש נמוכה, וממשיכים לערבב בעזרת כף ערבוב מעץ. כאשר הנוזל מסמיך (ניתן לראות זאת כאשר עושים "קו" על גבי הכף והוא נשמר) מורידים מהאש, מייבשים את עלי הג'לטין על מגבת מוסיפים ומערבבים היטב. לאחר מכן מסננים את התערובת. מקררים כ-10 דקות.
3. מקפלים את התערובת עם השמנת המוקצפת ושופכים לתוך כוסות/כלים חד פעמיים. משאירים במקרר מספר שעות לפני הגשה.
4. בהגשה - שופכים מעל סירופ שוקולד ומפזרים אגוזי מלך קצוצים.
דרג: