בואיקוס

לחמניות גבינה מהירות הכנה, בלי שמרים והתפחה, שאי אפשר להפסיק לאכול. פינוק מושלם לארוחת בוקר לצד ביצה וסלט

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בואיקוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 40 לחמניות בינוניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם חמאת תנובה רכה
  • 500 גרם (3 כוסות) קמח תופח
  • 300 גרם גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם (2/3 גביע) גבינת קוטג’ 5% של תנובה
  • 200 גרם (1 שקית) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 250 גרם (1 חבילה) גבינה בולגרית 5% מסדרת פיראוס, מפוררת
  • 2 ביצים
  • לקישוט:
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • זרעי שומשום

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים לשעה במקרר.
2. מדליקים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס”מ, ומסדרים בתבנית בצורה לא צפופה (חשוב לעבוד עם תערובת קרה, כדי שהלחמניות ישמרו על צורתן).
4. מפזרים מעל הלחמניות פתיתי פרמז'ן ואופים כ-25 דקות, או עד שהלחמניות זהובות וקפיציות.

 


דרג: