בגט קצ'קבל, ברבוניות בליווי טפנד זיתים וסומק

כריך מפנק במיוחד לצד טפנד זיתים ביתי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
בגט קצ'קבל, ברבוניות בליווי טפנד זיתים וסומק
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בגט שלם
  • 8 עלי ארוגולה
  • 1 פילה ברבוניה חתוך לארבעה חלקים בחתכים אלכסוניים
  • 1 חב' גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה
  • 1 לימון
  • מלח גס
  • שמן זית
  • פלפל לבן
  • לטפנד זיתים:
  • 1 כוס מלאה זיתים שחורים מזן קלמטה, מגולענים
  • 1/3 כפית סומק
  • 2 שיני שום חתוכות גס
  • 1/2 כפית עלי טימין טריים
  • 1/2 קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 3 כפות שמן זית

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מכינים את טפנד הזיתים:
מעבירים למעבד מזון את הזיתים, הסומק, 2 שיני השום החתוכות, עלי הטימין הטריים, חצי קורט מלח וקורט פלפל לבן עם 3 כפות שמן זית.
2. טוחנים הכול ביחד למרקם אחיד ומעט גס, ניתן להוסיף מעט שמן זית לקראת הסוף על מנת לקבל מרקם של ממרח.
3. מרכיבים את המנה:
מחלקים את הבאגט לארבעה חלקים.
4. חורצים כל רבע באגט לאורכו, אך ללא הפרדה לשני חלקים. מחממים את גריל התנור.
5. בכל חריץ בגט מוסיפים 2 עלי אורגולה, מעליו פרוסת קצ'קבל ומעל 1/4 ברבוניה.
6. מעל מזלפים שמן זית ומוסיפים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומעט מיץ לימון. כך מסדרים את כל 4 יחידות הבגט.
7. מעבירים לתבנית מרופדת ברדיד אלומיניום כשהמילוי כלפי מעלה.
8. מזלפים מעל הכול שמן זית וצולים בגריל ל-2 דקות.
9. מגישים חם בליווי טפנד הזיתים.
דרג: