אשכולית אדומה צלויה בסוכר חום וגבינת רוקפור

אשכולית אדומה צלויה בסוכר חום וגבינת רוקפור

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף קובי פרסול

דרג:
אשכולית אדומה צלויה בסוכר חום וגבינת רוקפור
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 אשכוליות אדומות בינוניות שטופות
  • 4 כפות סוכר חום
  • 100 גרם חמאה
  • קוביה של 150 גרם גבינת רוקפור

אופן הכנה:

  • מחממים גריל בתנור חום גבוהה.
  • חותכים את קצוות האשכולית על מנת שחצי האשכולית תוכל "לשבת" על התבנית וכל אשכולית חוצים לאורכה לשני חצאים.
  • בעזרת סכין חדה ודקה חותכים את פילה האשכולית למנות-ממש לפי הפסים של עור האשכולית.
  • בכל חצי אשכולית משקיעים כ- 4 פרוסות של רוקפור, מפזרים כף סוכר חום מעל ומניחים קוביה של 25 גרם חמאה במרכז מלמעלה.
  • מסדרים את המנות על תבנית לאפיה ומכניסים למשך 7 עד 10 דקות בתחתית התנור עד לצבע חום.
  • חשוב לשים לב לא לשרוף את הסוכר.
  • הגשה: מגישים חם על צלחת אישית על גבי עלי פרי הדר ירוקים ושטופים.


  • דרג: