ארטישוקים צלויים במחבת

מנה ראשונה קלאסית לפתיחת התיאבון שמייצרת ציפיות גבוהות למנות הבאות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ארטישוקים צלויים במחבת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית לבבות ארטישוק של סנפרוסט
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות וקצוצות
  • מלח ים, לפי הטעם
  • ½ 1 כוסות יין לבן יבש
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 2 כפות עלי שמיר קצוצים דק
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים דק
  • חופן פיסטוקים קלויים

אופן הכנה:

1. מחממים מחבת עמוקה עם שמן הזית מעל להבה בינונית.
2.ברתיחת השמן , מניחים את לבבות הארטישוק כך שחלקם הקעור פונה כלפי מטה ומטגנים מספר דקות.
2. מוסיפים את שיני השום הכתושות, מתבלים במלח ומטגנים את לבבות הארטישוק מספר דקות מבלי לערבב.
3. מוסיפים את היין הלבן, מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה עדינה מבלי לערבב 25-40 דקות.
4. מסירים את המכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים את הארטישוקים עד שרוב היין התאדה, כ-2 דקות.
5. מפזרים מעל את הפיסטוקים הקלויים, עלי הפטרוזיליה, שמיר ונענע ומגישים מיד.
דרג: