ארטיק שוקולד – חלבה

ארטיקים עגולים, מרעננים ומתוקים שמכינים בקלי קלות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: קרין גורן

דרג:
ארטיק שוקולד – חלבה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 30 ארטיקים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לשכבת השוקולד:
  • 400 גרם ממרח שוקולד (למשל נוטלה)
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • לשכבת החלבה:
  • 400 גרם ממרח חלבה
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 150 גרם חלבה מפוררת
  • להרכבת הארטיקים:
  • 30 מקלות קינמון
  • 30 כוסות חד פעמיות קטנות (אלה ששותים בהן יין בהרמות כוסית בעבודה....)

אופן הכנה:

אופן הכנה:

מכינים את שכבת השוקולד:
1. מערבבים חצי כוס שמנת מתוקה עם ממרח השוקולד לתערובת חלקה.
2. מקציפים את יתרת השמנת במיקסר עד לקבלת שמנת יציבה.
3. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד. יוצקים לכוסות עד מחצית הגובה.

מכינים את שכבת החלבה:
1. מערבבים חצי כוס שמנת מתוקה עם ממרח החלבה לתערובת חלקה.
2. מוסיפים פירורי חלבה פנימה ומערבבים.
3. מקציפים את יתרת השמנת במיקסר עד לקבלת שמנת יציבה.
4. מקפלים פנימה את תערובת החלבה. יוצקים לכוסות מעל שכבת השוקולד, כמעט עד הסוף.
5. נועצים מקל קינמון באמצע ומקפיאים למשך הלילה.
6. להגשה- גוזרים את הכוס ומשחררים את הארטיקים.
7. לקינוח מושחת במיוחד אפשר לטבול את הארטיקים הקפואים בשוקולד מריר מומס לקבלת ציפוי שוקולד קראנצ’י מסביב.
דרג: