ארטיק "פרילי"

במקום לקנות ארטיקים בחוץ הכינו כמה בבית עם הילדים - תענוג מתוק וקריר.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
ארטיק "פרילי"
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6-8 כוסיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם פירות יער
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1/2 כפית לימון
  • 400 מ"ל פרילי

אופן הכנה:

• לטחון בקערה את פירות היער עם האבקת סוכר והלימון. לסנן.
• לקחת כוסות קטנות  ולמלא 1/4 מכל כוס ברוטב פירות היער. להכניס לפריזר ל2-3 שעות.
• למלא את שאר כל כוס בפרילי. לשים מקל ארטיק באמצע שכבת הפרילי ולהכניס לפריזר ללילה.
• בשביל לשחרר את הארטיק מהכוס יש לקחת סמרטוט ולטבול במים חמים, לעטוף את הכוס, ולסובב בעדינות עד שמשתחרר.
• בשביל לקבל ארטיק במראה אלכסוני: יש להטות את הכוס באלכסון כשממלאים אותה ברוטב פירות היער ולשמור על תנוחה זו עד שמלית התות קפואה לחלוטין.
דרג: