ארטיק מוס שוקולד

קינוחים אישיים ומרעננים בטעם מוס שוקולד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: הדר גולדנברג

דרג:
ארטיק מוס שוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לציפוי:
  • 500 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאת קקאו (ניתן להחליף בשמן רגיל)
  • למוס:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • 600 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1. ממיסים בקערה מעל בן מרי (קערה מעל סיר מים) 300 גרם שוקולד מריר ו-300 מ"ל שמנת מתוקה.
2. מקציפים 600 מ"ג שמנת מתוקה לקצף רך. מעבירים מעט מהשמנת המוקצפת לשוקולד המומס כדי שהשוקולד לא יהיה חם מידי ומקפלים את השוקולד לשמנת המוקצפת בתנועות קיפול עדינות.
3. מוזגים את המוס שנוצר לכוסות פלסטיק חד פעמיות ושמים באמצע מקל ארטיק.
4. מכניסים להקפאה למשך הלילה.
5. כאשר הארטיקים קפואים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד עם חמאת קקאו (או שמן) ושופכים לכלי עמוק. חותכים את כוס הפלסטיק, משחררים את הארטיק וטובלים בציפוי. אפשר לקשט את הארטיקים המצופים בסוכריות צבעוניות, אגוזים, קוקוס וכו'. את הארטיקים המוכנים שומרים במקפיא.

דרג: