ארטיק בננה יוגורט

החמסין בפתח ולנו יש דרך טעימה להתרענן.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
ארטיק בננה יוגורט
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 ארטיקים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 בננות בשלות
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 מיכל יוגורט 4.5% שומן, "תנובה"
  • 1 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% שומן, "תנובה"
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. עוטפים כל בננה, עם הקליפה, בנייר כסף ומניחים בתנור. צולים את הבננות כ-30 דקות. כשהבננות התקררו מעט, מחלצים אותן במנייר הכסף, מקלפים ומניחים בקערה. מוסיפים את הסוכר ובעזרת מזלג, מועכים למחית חלקה.
2. מוסיפים את היוגורט, שמנת חמוצה, מיץ הלימון, תמצית הוניל והקינמון ובעזרת מיקסר ידני מערבלים לתערובת חלקה. 
3. מחלקים את הבלילה לתבניות ארטיקים ומעבירים למקפיא למספר שעות.
דרג: