אצבעות פילו

אצבעות פילו במילוי שקדים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אצבעות פילו
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • 4 דפי פילו
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 40 גרם שקדים טחונים
  • למלית
  • 200 גרם פירות מיובשים
  • חצי כוס יין לבן יבש
  • 50 גרם סוכר חום כהה
  • מקל קינמון
  • רבע כוס ברנדי
  • לבזיקה
  • אבקת סוכר לבזיקה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

למלית:
1.  מניחים בסיר את כל החומרים, מביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל כ-15 דקות על סף רתיחה, מצננים את המילוי.
2. מחממים את התנור ל200 מעלות.
3. מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומורחים במעט חמאה, מפזרים מחצית מהשקדים, מניחים עלה שני ומורחים גם אותו.
4. חותכים את סנדוויץ' העלים לאורכו, וכל רצועה חותכים ל-5 ריבועים.
5. חוזרים על התהליך עם יתרת העלים והשקדים.
6. מניחים כפית מהמילוי בצד כל ריבוע, ומגלגלים לסיגר.
7. מניחים בתבנית האפייה.
8. אופים כ-10 דקות עד שהאצבעות זהובות.
9. מוציאים, בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים חמים.

דרג: