אצבעות מרנג עם גבינת מסקרפונה ותותים

אצבעות מרנג עם גבינת מסקרפונה ותותים

מאת: יאיר ססו

דרג:
אצבעות מרנג עם גבינת מסקרפונה ותותים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרנג:
  • 4 חלבונים
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם סוכר
  • אבקת צבע מאכל אדום
  • לקרם:
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה
  • להגשה:
  • 3 כוסות תותים קצוצים

אופן הכנה:

  • מחממים תנור מרפדים תנור בנייר אפייה.
  • מכינים אצבעות מרנג שמים חלבונים וסוכר בקערת מיקסר ומניחים על סיר עם מים רותחיים.
  • טורפים את החלבונים תוך כדי חימום עד שהם מגיעים לטמפרטורה של 60 מעלות
  • מסירים מהלהבה וממשיכים להקציץ עד שהקצץ מטצנן לגמרי.
  • מוציאים כמות של 10 כפות לקערה נפרדת ומערבבים עם אבקת צבע מאכל אדום.
  • מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה אצבעות מרנג מהקצף הלבן מעטרים את האצבעות בזילופי מרנג ורוד.
  • מייבשים בתנור כ 5 שעות.
  • שומרים בכלי אטום עד שבועיים או בהקפאה עמוקה בכלי אטום עד חודשיים.
  • מכינים קרם גבינת מסקרפונה: מקציפים גבינת מסקרפונה, סוכר ווניל במיקסר במשך שניות אחדות. מוסיפים גבינת שמנת ומקציפים לקרם יציב. מזלפים על כל צלחת הגשה שכבת גרם.
  • מניחים שכבת תותים כך לסירוגין 3 שכבות, כשהשכבה העליונה קרם.
  • מגרדים שבבי שוקולד מממעל ובסמוך להגשה מקיפים מסביב בגדר של מקלות מרנג.
  • מקררים עד להגשה.


  • דרג: