אפרסקים צלויים עם גבינת עזים, שטרוייזל מטובל ומרק טפיוקה

אפרסקים צלויים עם גבינת עזים, שטרוייזל מטובל ומרק טפיוקה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ערן שוורצברד, קונדיטוריית ERNO

דרג:
אפרסקים צלויים עם גבינת עזים, שטרוייזל מטובל ומרק טפיוקה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • אפרסקים
  • גבינת עזים (פרומעז)
  • שטרויזל מטובל:
  • 150 גרם קמח (1 כוס + 1 כף)
  • 120 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות
  • 120 גרם סוכר
  • קורט קינמון
  • קורט ציפורן
  • קורט הל טחון
  • מרק טפיוקה:
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס סוכר)
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה מסדרת השף הלבן 38% או 42%
  • 150 מ"ל חלב
  • מקל וניל
  • 100 גרם טפיוקה (להשיג בחנויות המזרח הרחוק)

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1. מכינים שטרוייזל: מערבבים את כל החומרים יחד עד קבלת מרקם גרגירי, ומניחים במקרר למנוחה של שעה.
2. מכינים מרק טפיוקה: 
מביאים את כל החומרים לרתיחה ולאחר-מכן מנמיחים את האש.מבשלים על אש נמוכה/בינונית עד שהטפיוקה מוכנה (שקופה ורכה) ומניחים במקרר.
3. אופן הכנת המנה: 
את האפרסק מניחים בתבנית אפיה , כאשר הצד הישר כלפי מעלה.
מניחים פרוסת גבינת עזים ומעל שטרויזל מפזרים וצולים בחום של 200 מעלות כ10 דק’ , מניחים את האפרסקים בקערת מרק ושופכים מסביב את מרק הטפיוקה מפזרים מעט א.סוכר ומגישים. 
דרג: