אפונת גינה אורגנית בירקות, טופו וניחוח בזיליקום

סלט צמחוני

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אפונת גינה אורגנית בירקות, טופו וניחוח בזיליקום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 3 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • שקית (800 גרם) אפונת גינה "הרדוף"
  • 250 גרם טופו "הרדוף", חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 פלפלים אדומים "הרדוף", חתוכים לקוביות
  • 1 גזר "הרדוף", חתוך לקוביות
  • 1 קישוא "הרדוף", חתוך לקוביות
  • 3 כפות שמן זית כתית
  • חצי בצל קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כף עלי בזיליקום חתוכים לרצועות עדינות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מרתיחים סיר עם ליטר וחצי מים וקורט מלח.
2. מוסיפים למים הרותחים את אפונת הגינה ומבשלים ברתיחה קלה כ6-8 דקות לריכוך קל של האפונה.
3. מסננים היטב.
4. מחממים שמן זית על להבה בינונית וצולים את הבצל והשום עד להשחמה קלה.
5. מוסיפים את קוביות הגזר והפלפל וצולים כ-2 דקות.
6. מוסיפים את קוביות הקישוא והטופו וצולים תוך ערבוב קל כ-4-5 דקות עד לריכוך עדין .
7. מוסיפים את האפונה המסוננת.
8. מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, רצועות הבזיליקום ו-1/2 כוס מים.
9. מערבבים כ-3 דקות ומגישים חם.

דרג: