אפונה עדינה עם פטריות פורטבלו ונענע

אפונה עדינה עם פטריות פורטבלו ונענעגיוונים למתכוני תפוחי אדמה, קינואה,אורז ועוד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אפונה עדינה עם פטריות פורטבלו ונענע
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית (600 גרם) אפונה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 4 כפות שמן זית
  • 8 פטריות פורטבלו ( כ-250 גרם) ללא הרגל, פרוסות
  • 6 בצלים ירוקים, פרוסים (החלק הלבן)
  • 1/2 1 כוסות ציר מרק עוף (ניתן להכין מאבקת מרק)
  • 1 כף טימין טרי קצוץ
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ מלח ופלפל
  • לרוטב נענע:
  • 1/3 כוס נענע קצוצה
  • 8 שיני שום כתושות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית גרגירי פלפל אדום (לא הכרחי)

אופן הכנה:


1. מחממים במחבת שמן ומטגנים את הפטריות עד להשחמה. מוציאים את הפטריות ושומרים בצד.
2. מוסיפים מעט שמן למחבת (לפי מידת הצורך) ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את ציר המרק והטימין ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את האפונה, מרתיחים שנית ומבשלים 8-5 דקות.
4. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל.
5. רוטב הנענע - מערבבים היטב בכלי את הנענע, שיני השום והשמן.
6. מטגנים את קוביות תפוחי האדמה (כמו צ'יפס) ומתבלים במלח ופלפל.
להגשה: מעבירים את האפונה ותפוחי האדמה לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.

דרג: