אפונה עדינה בפלפלים, עגבניות ופרמז'ן

סלט צבעוני ומפתיע שיהפוך כל שולחן לחגיגה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אפונה עדינה בפלפלים, עגבניות ופרמז'ן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית אפונת גינה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות דקות
  • 1 בצל סגול
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בינוניות
  • 2 פלפל אדום, חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 פלפל צהוב, חתוך לקוביות בינוניות
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • 4 כפות פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

1. מרתיחים סיר עם 2 ליטר מים וכפית מלח.
2. מעבירים אל הסיר הרותח את אפונת הגינה ומבשלים בישול קצר של דקה עד שתיים לריכוך. מעבירים את האפונה למסננת, מצננים עם מים קרים ומייבשים במסננת.
3. מחממים 3 כפות שמן זית וצולים את הבצל לכמה דקות, עד לשקיפות קלה.
4. מוסיפים את הפלפלים ומתבלים בקורט פלפל שחור גרוס, חצי כפית פפריקה והעגבניות.
5. צולים תוך ערבוב למשך 10 דקות מעל חום בינוני תוך ערבוב קל.
6. מוסיפים חצי כוס מים ואת העגבניות המיובשות וצולים לעוד 5 דקות, לריכוך קל וחיבור הרוטב.
7. מתבלים ב-2 קורט מלח ומוסיפים את האפונה, הפרמז'ן והשמיר הקצוץ.
8. מבשלים ביחד כ-2 דקות לחימום והדגשת טעמים, מגישים חם.
דרג: