אסקלופ עוף ברוטב פירות יבשים ובצל- מתכון לראש השנה

מנה מרשימה לארוחת ראש השנה של אסקלופ עוף ברוטב פירות יבשים ובצל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אסקלופ עוף ברוטב פירות יבשים ובצל- מתכון לראש השנה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 חצאי חזות עוף, נקיים מעצמות ושומן, ללא ה"פילה" וחתוכי קצוות
  • 1/3 כוס צימוקים קטנים
  • 1/3 כוס שזיפים שחורים מיובשים
  • שמן זית
  • 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
  • יין אדום
  • 1 כף שקדים מולבנים
  • 3 תאנים טריות חתוכות לקוביות
  • 3 תמרים מגולענים חתוכים לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מקל קינמון
  • אגוז מוסקט
  • סוכר חום
  • כפית מיץ לימון טרי
  • שמן תירס
  • 1/3 כוס עלי מרווה טריה קצוצים גס
  • מרכיבים:

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. משרים את הצימוקים והשזיפים במים למשך שעה וחצי ומסננים. מגלענים את השזיפים וחותכים גס
2. מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן. מרככים ומזהיבים את הבצל ומוסיפים רבע כוס יין אדום, מקל הקינמון, את הצימוקים, השזיפים, השקדים התאנים והתמרים
3. מרתיחים ומרככים כ-10 דקות על להבה נמוכה, מתבלים בקורט מלח, פלפל שחור, מעט מוסקט ומעל מפזרים חופן של סוכר חום ו-1/3 כוס מים
4. מערבבים ומסמיכים מעט. מוסיפים כפית מיץ לימון ומערבבים
5. מחממים היטב מחבת פסים מרוחה בשמן, מניחים את חזות העוף ומפזרים מעל פלפל שחור גרוס,מלח גס ואת עלי המרווה. הופכים מיד וצולים 3-5 דקות -הופכים פעם אחת בלבד
6. מתבלים את צידו השני של חזה העוף וצולים רק עוד כ4-5 דקות
7. במקביל מחממים את תערובת הפירות היבשים. יוצקים את הרוטב החם מעל האסקלופים ומגישים חם מאוד, בתבנית הצליה למרכז השולחן

 

דרג: