אספרגוס עטוף באצת נורי

מנה מתאימה לאירוח קל, מאוד פשוטה להכנה, מרשימה ובריאה בזכות אצת הנורי המאופיינת בערך תזונתי גבוה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אספרגוס עטוף באצת נורי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 10 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 גבעולי אספרגוס
  • דף אצת נורי
  • 8 גבעולי עירית
  • גבינת טום עיזים 50 גרם
  • המצרכים לרוטב:
  • רבע כוס חלב סויה טרי של תנובה במתיקות מופחתת
  • כף חמאת שומשום
  • כפית ממרח מיסוי לבן
  • רבע כפית שמן צ'ילי
  • מיץ מחצי לימון סחוט

אופן הכנה:


1. מנקים את האספרגוס וחותכים לגובה של 10 ס"מ (החלק החשוב הוא הפרח), מאדים למשך 4 דקות בסיר אידוי.
2. את דף הנורי מחלקים לארבע שורות וכל שורה גוזרים לשתיים.
3. מניחים בתוך כל אחד מדפי הנורי המחולקים, פרוסת גבינת תום המותאמת בגודל לאצה, מניחים את האספרגוס בתחילת האצה ומגלגלים סביב האספרגוס, קושרים בעזרת חוט אירית.
4. להכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל המצרכים של הרוטב, מגישים בצלוחית לצד האספרגוס או מעליו.
 

דרג: